Zaloguj się ►
Jeżeli nie masz jeszcze konta, założysz je tutaj ►
Jeżeli nie pamiętasz hasła, skorzystaj z tego ►
najbliższy koncert:
brak planów
zagraliśmy:
2017-05-27, Słupsk, Motor Rock Pub
ostatni temat:
Lilith - Alter Ego
ostatni post:
10 lat po Alter Ego.................. nastąpiła...noc... :-(
| autor | komentarze [19-27/43] |
29.09.2007
12:34
darkduke
FC
aktywność:
|
Co do ponownego nagrywania to chodziło chyba jedynie o kawałki z demo - bo przecież "pierwsza ewa" czy "lilith" to były edycje na cd zatem ich jakość jest chyba odpowiednia. A płyty są nie do kupienia... |
01.10.2007
09:17
spy.of.shogun
FC
aktywność:
|
Utwory z albumu "Rajski Ogród"...
Ja pamiętam... To jest coś, czego zawsze chętnie słucham. Szkoda tylko, że nie posiadam wszystkich :-(( ElMuz - piszesz, że: "Ich obecna jakość nie odpowiada żadnym standardom. " Może to prawda, ale dla takich fanów jak my nie ma to najmniejszego znaczenia. Proponuję, aby Lilith zamieściła - np. w dziale Download - te utwory. W takiej jakości, w jakiej istnieją. Sądzę, że nikt nie będzie miał pretensji związanej z poziomem nagrania tych utworów. |
01.10.2007
10:30
elMuz
Lilith
aktywność:
|
Widzę, że nie mogę iść z Wami na skróty :) Bardzo cieszy mnie fakt, że mamy tak bardzo wymagających i dociekliwych fanów.
Więc już dla całkowitego rozjaśnienia - zawartość albumu "Rajski Ogród". Album ukończony został w listopadzie 1998: inkarnacja 1. płomień wiecznych dni czas niepokoi przestrzenie 2. przemijanie niepokój serca 3. szklana kula łza i kamień 4. twierdza zmierzch wspomnień 5. noc kolor purpury 6. owoc rozkoszy złoty deszcz 7. rajski ogród ból istnienia 8. przeznaczenie śmierć marzeń 9. królowa czasu deszczowa orkiestra 10. pożegnanie reinkarnacja Rok później, we wrześniu 1999 powstał album "Światło w mroku": 1. miecz nienawiści 2. magiczny czarny krąg 3. płomień mego ciała 4. gwiazdy i łzy 5. dom z kamieni 6. kryształowa klatka 7. woda 8. morze martwych kwiatów 9. światło w mroku Kolejnym albumem, powstałym w 2000 roku był album "Lilith". Dalszą część historii zespołu już znacie :) Swoją drogą, podziwiam Was za upór w szperaniu w necie! Dzisiejszy skład Lilith już nawet nie pamięta pierwszych albumów... tak dawno temu to było... Natomiast co do utworów, które się ostały... oba pierwsze albumy zostały bezpowrotnie utracone, o czym już kiedyś wspominałem. Rozsypał się dysk z źródłami do tych albumów i... niestety przepadły. Pozostało po nich bardzo niewiele, jakieś fragmenty zgrane podczas prób na kasetach magnetofonowych, jakieś strzępy tekstów które zachowały się zupełnie przypadkowo. Jedynym ocalałym utworem z tamtego okresu są: Noc Przemijanie Twierdza Magiczny czarny krąg Gwiazdy i łzy Dom z kamieni Kryształowa klatka Woda Czyli całkiem sporo. Były to utwory, które udało się odtworzyć zupełnie od początku. Częściowo na podstawie tego co jeszcze pamiętaliśmy, częściowo z tego co zarejestrowane było właśnie podczas prób. Zrobiliśmy z tego kompilację, którą rozłożyliśmy na dema i dwa albumy: Lilith i Pierwsza Ewa. I tego możecie wciąż posłuchać. Do działu DOWNLOAD faktycznie dorzucę pozostałe starocie: Klatkę, Dom z kamieni, Wodę i co tam jeszcze uda mi się wyszperać. Ale po raz kolejny powtarzam: jest to jakość... nagrań na przysłowiowym "jamniku". I moim zdaniem, nie da się tego już dzisiaj słuchać. :) |
01.10.2007
10:42
spy.of.shogun
FC
aktywność:
|
Tu chodzi nie tyle o jakość, co o wspomnienia, o to, by uratować je przed zapomnieniem.
"Rękopisy nie płoną" - muzyka także nie spłonie... Czekamy - z nadzieją... |
03.10.2007
18:30
Ataru
FC
aktywność:
|
Zespol na pewno ma te utwory... moze jednak jakas paczke zrobic i dac fanom? :)
Mnie bardziej, nie ukrywam, interesuje rozwijanie sie zespolu i czekam z niecierpliwoscia na coraz to nowsze i lepszeutwory... obserwowac chcialbym rozwoj zespolu i to, jaka strona pojdzie :) Nie zmienia to oczywiscie tego, ze stare utwory sa naprawde swietne, chocby wymieniona uz woda, ktora sciagnalem jeszcze kiedys z wp.pl... PS Tez chetnie kupilbym plytke lilith... |
03.10.2007
19:36
madzia78
FC
aktywność:
|
Widzę ,że nie tylko ja "molestuje" zespół a właściwie to Elmuz'a o starsze utwory niedostępne już na płytach. Kiedyś na jednym z koncertów usłyszałam "Szklaną kulę " ten utwór mnie oczarował niestety nigdy go w necie nie spotkałam nawet w formacie mp3 i bardzo tego żałuję bo to rewelacyjny utwór z niebanalnym tekstem. Nie ukrywam,że chętnie bym go dołączyła do pozostałych utworów,które posiadam jak również mam nadzieję,że Elmuz znajdzie czas i powrzuca na stronkę te utwory,które ocalały bo to swego rodzaju skarby i pamiątka przeszłości.
Pozdrawiam |
04.10.2007
20:34
spy.of.shogun
FC
aktywność:
|
Oto, co ja znalazłem w necie na temat utworów wykonanych przez Lilith:
RAJSKI OGRÓD 1998 1. Inkarnacja 2. Płomień Wiecznych Dni 3. Czas Niepokoi Przestrzenie 4. Przemijanie 5. Niepokój Serca 6. Szklana Kula 7. Łza I Kamień 8. Twierdza 9. Zmierzch Wspomnień 10. Noc 11. Kolor Purpury 12. Owoc Rozkoszy 13. Zloty Deszcz 14. Rajski Ogród 15. Ból Istnienia 16. Przeznaczenie 17. Miarą Marzeń 18. Królowa Czasu 19. Deszczowa Orkiestra 20. Pożegnanie 21. Reinkarnacja ŚWIATŁO W MROKU 1999 1. Miecz Nienawiści 2. Magiczny Czarny Krąg 3. Płomień Mego Ciała 4. Gwiazdy I łzy 5. Dom Z Kamieni 6. Kryształowa Klatka 7. Woda 8. Morze Martwych Kwiatów 9. Światło W Mroku September 2000 1. Lilith 2. Ostatnie Łzy 3. Mroczna Opowieść 4. W Moim Domu Mieszka Noc 5. Zapomniany Czas 6. Idę W Otchłań Niezmierzoną 7. Klon 8. Zabawka I jeszcze: KRYSZTAŁOWA KLATKA Błękitnego nieba bladość Rani chłodem ciało me Pajęczyna nocy pękła Od snów uwalniając mnie Snów duszących tak jak dym Dym ze stosów zapomnienia Które płoną każdej nocy Paląc oczy blaskiem płomienia W snach gdzie stosy płoną wieczne Jestem ja i jesteś ty Ogień pali nasze serca W twoich oczach widzę łzy Noc więzieniem moim jest Kryształową klatką snów Wraca dzień uwolnić mnie Odpoczynek dać mi znów Lecz gdy tylko zajdzie słońce Księżyc będzie panem nieba Wrócą koszmar ogień stosy W snach gdzie stosy płoną wieczne Jestem ja i jesteś ty Ogień pali nasze serca W twoich oczach widzę łzy Powiedzcie sami: Czyż te słowa nie są warte tego, aby znów je zaśpiewać??? |
05.10.2007
09:43
Ataru
FC
aktywność:
|
Ja dodam jeszcze, ze taki chocby Moonspell (ktory blizej pewnie jest Waszych niz moich klimatow :) ) wydal wlasnie plyte z czasow prepierwszoplytowych, ze tak to kolokwialnie ujme ;-)
Zatem skoro moze Moonspell to dlaczego nie Lilith? Chociaz je jakos opublikowac, dac na zer fanom, na pewno warto! |
05.10.2007
18:19
madzia78
FC
aktywność:
|
Szkoda tylko,ze z tych wszystkich wypisanych przez Ciebie pozostało kilka reszty pewnie nie da się już odtworzyć bo jak Elmuz pisał przepadły wraz z innymi danymi a zespół zamiast na nowo je odtwarzać pewnie woli się skupić na tworzeniu czegoś nowego. Zresztą kilka z tych utworów pojawiły się na płycie Pierwsza Ewa i w nowych wersjach na Zaświatach więc to i tak pokłon w stronę fanów. |