Lilith   Info   Biografia   Koncerty   Płyty   Teksty   Video   MP3   Galeria   Forum   Księga   Kontakt   Mapa   

Jesteś niezalogowany
Zaloguj się ► Jeżeli nie masz jeszcze konta, założysz je tutaj ►
Jeżeli nie pamiętasz hasła, skorzystaj z tego ►
Inne języki
LILITH Alter Ego
Koncerty

najbliższy koncert:
brak planów

zagraliśmy:
2017-05-27, Słupsk, Motor Rock Pub

Najczęściej słuchane
Ostatnie na forum

ostatni temat:
Lilith - Alter Ego

ostatni post:
10 lat po Alter Ego.................. nastąpiła...noc... :-(

Stats & Info

ip 216.73.216.187

online: 1

wszystkich: 1739667

Valid HTML 4.01 Strict

FORUM

FORUM -  Hydepark -  Lilith - gdzie kupic??
Lilith - gdzie kupic??
pozostałe strony:   01  02 03  04  05
autor komentarze [19-27/43]
29.09.2007 12:34 darkduke FC aktywność:Lilith - actitvity Co do ponownego nagrywania to chodziło chyba jedynie o kawałki z demo - bo przecież "pierwsza ewa" czy "lilith" to były edycje na cd zatem ich jakość jest chyba odpowiednia. A płyty są nie do kupienia...
01.10.2007 09:17 spy.of.shogun FC aktywność:Lilith - actitvity Utwory z albumu "Rajski Ogród"...
Ja pamiętam... To jest coś, czego zawsze chętnie słucham. Szkoda tylko, że nie posiadam wszystkich :-((
ElMuz - piszesz, że: "Ich obecna jakość nie odpowiada żadnym standardom. " Może to prawda, ale dla takich fanów jak my nie ma to najmniejszego znaczenia. Proponuję, aby Lilith zamieściła - np. w dziale Download - te utwory. W takiej jakości, w jakiej istnieją. Sądzę, że nikt nie będzie miał pretensji związanej z poziomem nagrania tych utworów.
01.10.2007 10:30 elMuz Lilith aktywność:Lilith - actitvity Widzę, że nie mogę iść z Wami na skróty :) Bardzo cieszy mnie fakt, że mamy tak bardzo wymagających i dociekliwych fanów.

Więc już dla całkowitego rozjaśnienia - zawartość albumu "Rajski Ogród". Album ukończony został w listopadzie 1998:

inkarnacja
1. płomień wiecznych dni
czas niepokoi przestrzenie
2. przemijanie
niepokój serca
3. szklana kula
łza i kamień
4. twierdza
zmierzch wspomnień
5. noc
kolor purpury
6. owoc rozkoszy
złoty deszcz
7. rajski ogród
ból istnienia
8. przeznaczenie
śmierć marzeń
9. królowa czasu
deszczowa orkiestra
10. pożegnanie
reinkarnacja

Rok później, we wrześniu 1999 powstał album "Światło w mroku":

1. miecz nienawiści
2. magiczny czarny krąg
3. płomień mego ciała
4. gwiazdy i łzy
5. dom z kamieni
6. kryształowa klatka
7. woda
8. morze martwych kwiatów
9. światło w mroku

Kolejnym albumem, powstałym w 2000 roku był album "Lilith". Dalszą część historii zespołu już znacie :)

Swoją drogą, podziwiam Was za upór w szperaniu w necie! Dzisiejszy skład Lilith już nawet nie pamięta pierwszych albumów... tak dawno temu to było...

Natomiast co do utworów, które się ostały... oba pierwsze albumy zostały bezpowrotnie utracone, o czym już kiedyś wspominałem. Rozsypał się dysk z źródłami do tych albumów i... niestety przepadły. Pozostało po nich bardzo niewiele, jakieś fragmenty zgrane podczas prób na kasetach magnetofonowych, jakieś strzępy tekstów które zachowały się zupełnie przypadkowo. Jedynym ocalałym utworem z tamtego okresu są:
Noc
Przemijanie
Twierdza
Magiczny czarny krąg
Gwiazdy i łzy
Dom z kamieni
Kryształowa klatka
Woda

Czyli całkiem sporo. Były to utwory, które udało się odtworzyć zupełnie od początku. Częściowo na podstawie tego co jeszcze pamiętaliśmy, częściowo z tego co zarejestrowane było właśnie podczas prób. Zrobiliśmy z tego kompilację, którą rozłożyliśmy na dema i dwa albumy: Lilith i Pierwsza Ewa. I tego możecie wciąż posłuchać. Do działu DOWNLOAD faktycznie dorzucę pozostałe starocie: Klatkę, Dom z kamieni, Wodę i co tam jeszcze uda mi się wyszperać. Ale po raz kolejny powtarzam: jest to jakość... nagrań na przysłowiowym "jamniku". I moim zdaniem, nie da się tego już dzisiaj słuchać. :)
01.10.2007 10:42 spy.of.shogun FC aktywność:Lilith - actitvity Tu chodzi nie tyle o jakość, co o wspomnienia, o to, by uratować je przed zapomnieniem.
"Rękopisy nie płoną" - muzyka także nie spłonie...
Czekamy - z nadzieją...
03.10.2007 18:30 Ataru FC aktywność:Lilith - actitvity Zespol na pewno ma te utwory... moze jednak jakas paczke zrobic i dac fanom? :)

Mnie bardziej, nie ukrywam, interesuje rozwijanie sie zespolu i czekam z niecierpliwoscia na coraz to nowsze i lepszeutwory... obserwowac chcialbym rozwoj zespolu i to, jaka strona pojdzie :) Nie zmienia to oczywiscie tego, ze stare utwory sa naprawde swietne, chocby wymieniona uz woda, ktora sciagnalem jeszcze kiedys z wp.pl...

PS Tez chetnie kupilbym plytke lilith...
03.10.2007 19:36 madzia78 FC aktywność:Lilith - actitvity Widzę ,że nie tylko ja "molestuje" zespół a właściwie to Elmuz'a o starsze utwory niedostępne już na płytach. Kiedyś na jednym z koncertów usłyszałam "Szklaną kulę " ten utwór mnie oczarował niestety nigdy go w necie nie spotkałam nawet w formacie mp3 i bardzo tego żałuję bo to rewelacyjny utwór z niebanalnym tekstem. Nie ukrywam,że chętnie bym go dołączyła do pozostałych utworów,które posiadam jak również mam nadzieję,że Elmuz znajdzie czas i powrzuca na stronkę te utwory,które ocalały bo to swego rodzaju skarby i pamiątka przeszłości.

Pozdrawiam
04.10.2007 20:34 spy.of.shogun FC aktywność:Lilith - actitvity Oto, co ja znalazłem w necie na temat utworów wykonanych przez Lilith:

RAJSKI OGRÓD
1998

1. Inkarnacja
2. Płomień Wiecznych Dni
3. Czas Niepokoi Przestrzenie
4. Przemijanie
5. Niepokój Serca
6. Szklana Kula
7. Łza I Kamień
8. Twierdza
9. Zmierzch Wspomnień
10. Noc
11. Kolor Purpury
12. Owoc Rozkoszy
13. Zloty Deszcz
14. Rajski Ogród
15. Ból Istnienia
16. Przeznaczenie
17. Miarą Marzeń
18. Królowa Czasu
19. Deszczowa Orkiestra
20. Pożegnanie
21. Reinkarnacja

ŚWIATŁO W MROKU
1999

1. Miecz Nienawiści
2. Magiczny Czarny Krąg
3. Płomień Mego Ciała
4. Gwiazdy I łzy
5. Dom Z Kamieni
6. Kryształowa Klatka
7. Woda
8. Morze Martwych Kwiatów
9. Światło W Mroku

September 2000

1. Lilith
2. Ostatnie Łzy
3. Mroczna Opowieść
4. W Moim Domu Mieszka Noc
5. Zapomniany Czas
6. Idę W Otchłań Niezmierzoną
7. Klon
8. Zabawka

I jeszcze:

KRYSZTAŁOWA KLATKA

Błękitnego nieba bladość
Rani chłodem ciało me
Pajęczyna nocy pękła
Od snów uwalniając mnie

Snów duszących tak jak dym
Dym ze stosów zapomnienia
Które płoną każdej nocy
Paląc oczy blaskiem płomienia

W snach gdzie stosy płoną wieczne
Jestem ja i jesteś ty
Ogień pali nasze serca
W twoich oczach widzę łzy

Noc więzieniem moim jest
Kryształową klatką snów
Wraca dzień uwolnić mnie
Odpoczynek dać mi znów

Lecz gdy tylko zajdzie słońce
Księżyc będzie panem nieba
Wrócą koszmar ogień stosy

W snach gdzie stosy płoną wieczne
Jestem ja i jesteś ty
Ogień pali nasze serca
W twoich oczach widzę łzy

Powiedzcie sami:

Czyż te słowa nie są warte tego, aby znów je zaśpiewać???
05.10.2007 09:43 Ataru FC aktywność:Lilith - actitvity Ja dodam jeszcze, ze taki chocby Moonspell (ktory blizej pewnie jest Waszych niz moich klimatow :) ) wydal wlasnie plyte z czasow prepierwszoplytowych, ze tak to kolokwialnie ujme ;-)

Zatem skoro moze Moonspell to dlaczego nie Lilith? Chociaz je jakos opublikowac, dac na zer fanom, na pewno warto!
05.10.2007 18:19 madzia78 FC aktywność:Lilith - actitvity Szkoda tylko,ze z tych wszystkich wypisanych przez Ciebie pozostało kilka reszty pewnie nie da się już odtworzyć bo jak Elmuz pisał przepadły wraz z innymi danymi a zespół zamiast na nowo je odtwarzać pewnie woli się skupić na tworzeniu czegoś nowego. Zresztą kilka z tych utworów pojawiły się na płycie Pierwsza Ewa i w nowych wersjach na Zaświatach więc to i tak pokłon w stronę fanów.

pozostałe strony:   01  02 03  04  05

wszelkie materiały zamieszczone w serwisie są własnością ich autorów i mogą być wykorzystywane tylko zgodnie z warunkami przez nich określonymi.
Copyright © 1997 - 2011 Aleksander Kubacki Wszystkie prawa zastrzeżone